Tiviakov trekt zich terug uit NK Schaken

14-09-2009 21:50

Sergei Tiviakov heeft zich per direct teruggetrokken uit het NK Schaken in Haaksbergen. De Groningse grootmeester sprak na de loting van afgelopen vrijdag remise af met zijn tegenstander in de laatste ronde, zijn stadgenoot Sipke Ernst. Dat, omdat hij anders niet in kon gaan op een lucratieve aanbieding om in de Kroatische clubcompetitie te spelen.

Hoofdarbiter Cor Roet ging niet akkoord met die afspraak. Volgens hem zou dat onvermijdelijk tot competitievervalsing leiden. Bovendien zou hij niet aan zijn contractuele verplichting ten opzichte van de KNSB voldoen door niet op de prijsuitreiking te verschijnen.

Bij niet verschijnen tijdens de laatste ronde zou Tiviakov daarom een reglementaire nul krijgen. In reactie daarop besloot Tiviakov zich per direct terug te trekken. Hierdoor moet het toernooi het zonder de speler met de hoogste rating stellen.

De organisatie en het KNSB-bestuur keuren de handelwijze van Tiviakov sterk af. Het bestuur beraadt zich op mogelijke sancties tegen Tiviakov. 

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.