Nederlandse Schaakkampioenschappen in Eindhoven

24-03-2010 16:36

De Nederlandse Kampioenschappen schaken vinden dit jaar plaats in Eindhoven. Van 10 tot en met 20 juni 2010 zal er op High Tech Campus Eindhoven gestreden worden om de nationale schaaktitels van Nederland.

Bestuurslid Topschaak van de KNSB, Jan Stomphorst, legt uit waarom juist deze locatie zo geschikt is voor het topschaakevenement van de schaakbond: 'De gemeente Eindhoven profileert zich nadrukkelijk als Brainport Eindhoven - een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. High Tech Campus Eindhoven is een vierkante kilometer pure denkkracht, gericht op innovatie. Schakers zijn bij uitstek strategen; denkers met een meer dan gemiddelde belangstelling voor technische studies. Schaken is een sport die dankzij innovatie een stormachtige ontwikkeling doormaakt. De samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, de Campus en de KNSB is dan ook heel logisch.'

'De Campus is een plek waar uitzonderlijke geesten zich thuis voelen', aldus Frans Schmetz, Managing Director van de Campus. 'Topschakers en medewerkers van de Campus-bedrijven spreken dezelfde taal en delen dezelfde passie voor het oplossen van complexe problemen. Een perfecte 'match' wat mij betreft.'

De laatste keer dat het NK schaken in Eindhoven werd georganiseerd was 1993 toen het PSV-stadion de schakers gastvrij ontving. High Tech Campus Eindhoven biedt de KNSB echter mogelijkheden die bij uitstek passen bij een sport waarin het live volgen van wedstrijden via internet gemeengoed is. Daarnaast is Eindhoven als evenementen- én als sportstad bij uitstek geschikt voor het organiseren van dit soort activiteiten. Bezoekers van evenementen merken hier snel dat Brabantse gezelligheid en een strakke organisatie heel goed samengaan. Zowel de schaakbond als de gemeente Eindhoven hebben aangegeven uit te zien naar een duurzame samenwerking. De KNSB, bezig met een succesvolle campagne Internetschaak, zal naast topschaak ook een scala aan breedtesportactiviteiten ontplooien om het schaken in de volle breedte te stimuleren.

Het deelnemersveld zal de komende maand bekend worden. Alle partijen van de Nederlandse Kampioenschappen zullen live te volgen zijn.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.