NK Vrouwen (3): Peng blijft winnen

13-06-2010 16:20

Zhaoqin Peng lijkt op haar twaalfde Nederlandse titel af te stevenen. In de derde ronde van het NK Vrouwen boekte ze haar derde overwinning. Bianca Muhren raakte in het Aangenomen Damegambiet nog in de opening de weg kwijt. Peng heeft nu een punt voorsprong op Tea Lanchava die tegen Marieke Dirksen haar tweede zege op rij behaalde.

NK Vrouwen (3): Peng blijft winnen

Anne Haast voor het begin van haar partij tegen Caroline Slingerland

'Het was een ingewikkelde opening', verzuchtte Muhren na afloop. 'Ik heb eigenlijk wel goed gespeeld maar het kostte me allemaal veel bedenktijd. Op een gegeven moment zag ik niet meer hoe ik het kon houden. Peng heeft natuurlijk heel goed gespeeld.'

 

Marieke Dirksen berustte in haar nederlaag tegen Lanchava. Die kwam weer met een freaky variant van de Moderne Verdediging op de proppen waar Dirksen met op het oog gezonde zetten op reageerde. 'Ik speelde misschien wat te actief', meende Dirksen. 'Ik speelde niet zo slecht maar beging uiteindelijk toch wat onnauwkeurigheden. 21. e5 moest want anders doet zij 21.. e5 maar toen was het dus eigenlijk al mis.'

 

Anne Haast speelde remise tegen Caroline Slingerland. In de slotstelling stond Slingerland duidelijk beter maar ze bood niettemin remise aan. 'Ik wist wel dat ik voordeel had maar ik was tevreden met remise', aldus de Hoogeveense. Eerder had Haast de tussenzet 22. f5 overzien. 'Ik mag daarom niet op die afwikkeling ingaan', gaf ze toe.

 

Haast wilde eigenlijk geen remise maar nam het aanbod van Slingerland na enig nadenken toch aan. 'Ik wilde deze partij gewoon winnen maar in de slotstelling sta ik gewoon te slecht. Dit was misschien wel het laatste moment dat ze remise zou aanbieden. Dus toch maar aangenomen', was de uitleg van Haast.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.