Peng al 2 punten los van haar achtervolgers

15-06-2010 01:40

Zhaoqin Peng is al 2 punten los van de rest van het veld tijdens het NK Schaken voor Vrouwen op High Tech Campus in Eindhoven. Zelf won de Hoofddorpse van Tea Lanchava terwijl de andere twee duels in remise eindigden. Peng heeft nu 4, Muhren, Lanchava en Haast staan op 2. Bij het NK (mannen) eindigde het inhaalduel tussen Robin van Kampen en Loek van Wely in remise.

Peng al 2 punten los van haar achtervolgers

Peng: 4 uit 4

Lanchava was na afloop vooral boos op zichzelf: 'Ik begrijp niet waarom ik die idiote pion of a4 heb genomen. Dat was helemaal niet nodig. Ze stond helemaal vast.' Peng beaamde dat 26.. Dxa4 een hele slechte zet was. Maar ze vond niet dat ze op dat moment zo slecht stond. 'Nee, maar 25. De5 was vlak daarvoor wel een enige zet. Anders dood!' Na 26.. Dxa4? kreeg de aanval van Peng snel beslissende kracht. Haar toren kwam op a7 en deed daar verwoestend werk.

 

Caroline Slingerland en Marieke Dirksen speelden remise. Slingerland had volgens Dimitri Reinderman op enkele momenten wel in het voordeel kunnen komen. Waarom lukte haar dat niet? 'Ik moest steeds kiezen uit heel veel mogelijkheden', zo verdedigde Slingerland zich. 'Er waren gewoon te veel varianten.'

 

Bianca Muhren speelde voor het eerst in haar leven de Svesjnikov. Anne Haast was verrast maar toonde zich niet geïntimideerd. 'Ik stond wel steeds wat minder maar nooit verloren', aldus Muhren. Het toreneindspel met een pion minder hield ze keurig remise.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.