Peng staat eerste half punt af tijdens NK Vrouwen

17-06-2010 20:35

Zhaoqin Peng heeft tijdens het NK Vrouwen haar eerste halfje afgestaan. In de zevende ronde besloten zij en Anne Haast na 18 zetten zonder strijd tot remise. Peng kwam daardoor op 6,5 uit 7 waardoor ze alleen in theorie nog ingehaald kan worden door Haast, Bianca Muhren en Tea Lanchava. De laatste twee wonnen allebei en kwamen zo op 4 uit 7.

Peng staat eerste half punt af tijdens NK Vrouwen

Lanchava versloeg Slingerland

Peng zei na afloop met stalen gezicht: 'Remise ja, en ik had me nog wel zo goed voorbereid...' Toen de verslaggevers niet begrijpend reageerden ging Peng verder met een lach: 'Ik heb tot 10 voor 12 geslapen. Ik was gewoon vroeg naar bed gegaan, half twaalf of zo en werd om half tien wakker. Maar ik had de afgelopen dagen slecht geslapen, compenseren dus en ik dacht ik draai me nog even om en even later was het dus al zo laat.'

 

Lanchava won van Caroline Slingerland maar vond desondanks dat ze passende straf verdiende voor 25.. Pxf4? Ongelooflijk wat een slechte zet. Zo'n goed paard tegen zo'n slechte loper ruilen. Mijn 40.. Lxh3 was ook niet helemaal duidelijk maar 43. Dg2 van Caroline was slecht. Ze had beslist 43. Df1 moeten spelen. Nu verloor ze geforceerd.'

 

Bianca Muhren versloeg Marieke Dirksen in een Siciliaan. Dirksen had 30.. Dxc4 overzien maar vreemd genoeg was het daarna nog helemaal niet zo duidelijk. 54. Tf5 leek een slechte zet maar de speelsters hadden in de analyse nog niet de mogelijkheid om de stelling in de database te gooien.

 

Later gaf de database van Shredder uitsluitsel: het eindspel was inderdaad remise maar al met 50. Tf6? gaf Dirksen het halfje weg.

 

 

 

 

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.