NK Vrouwen (9): Peng verovert dertiende titel

05-07-2011 09:00

Een ronde voor het einde heeft Zhaoqin Peng de Nederlandse titel veroverd. Ze won met wit van Lisa Hortensius en kwam daarmee op 8 uit 9. Dat haar enig overgebleven concurrente Anne Haast remise speelde tegen Annemarie Volkers en verder achterop raakte was toen niet van belang meer. Haast staat op 6 uit 9. Het betekende de dertiende Nederlandse titel voor Peng.

Maandag won Peng redelijk gemakkelijk. Ze offerde een pion die Hortensius niet aannam maar op een manier dat ze zelf een pion verloor. Dat bleek beslissend in het eindspel. 

Haast speelde een korte remise tegen Volkers. Die was over het resultaat misschien tevreden maar had eigenlijk gewoon door moeten spelen. In de slotstelling zou Volkers na 24. a5 erg goed hebben gestaan. 

Martine Middelveld had bij winst op Arlette van Weerel een WIM-norm behaald. Dat heeft er nooit ingezeten omdat het Van Weersel was die steeds wat beter stond. Het toreneindspel bleek remise waarmee er niettemin een einde kwam aan de reeks nederlagen van Van Weersel. 

 

 

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.