NK Vrouwen: Peng en Haast blijven winnen

29-06-2011 16:08

Zhaoqin Peng en Anne Haast hebben ook in de derde ronde van het NK Vrouwen in Boxtel gewonnen. Daardoor staan ze mijlenver voor op de rest van het veld en lijkt de strijd om de titel alleen tussen hen te gaan. Peng en Haast staan op 3 uit 3, Lisa Hortensius neemt met 1,5 uit 3 de derde plaats in en de andere vrouwen hebben een nog grotere achterstand.

Martine Middelveld had dinsdag de strijd tegen Haast al opgegeven voordat die in feite gestrede was. Beide spelers hadden overzien dat zwart zich in de slotfase van de partij nog met 26.. Le6! had kunnen verdedigen omdat op 27. Txe6? eenvoudig 27.. Dxe6 volgt. 'Waarom speelt niemand ook wat ik voorbereid heb', vroeg Middelveld zich na de partij teleurgesteld af. Haast gaf daarop geen toelichting.

Lisa Hortensius won een bepaald niet foutloze partij van Annemarie Volkers die al snel verloren kwam te staan maar bleef vechten en bijna weer terug in de partij was gekomen. 

Zhaoqin Peng kwam tegen Arlette van Weersel al snel gewonnen te staan maar de technise fase verliep wat moeizaam. Net toen Van Weersel serieuze kansen op een halfje leek te krijgen, blies ze met 31.. Th8?? haar stelling volledig op. 'Te materialistisch', stelde commentator Jop Delemarre.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.