NK Vrouwen: Peng verslaat Haast in rechtstreeks duel

30-06-2011 08:59

Zhaoqin Peng stevent tijdens het NK Vrouwen in Boxtel regelrecht op haar volgende Nederlandse titel af. In de vierde ronde rekende ze in een rechtstreeks duel met haar enige overgebleven concurrente Anne Haast af. Peng staat nu op 4 uit 4, Haast volgt op een punt. De andere vrouwen staan al op grote achterstand en lijken geen rol van betekenis meer te spelen.

Het duel tussen Peng en Haast waar door veel mensen naar was uitgekeken liep voor de neutrale toeschouwer op een deceptie uit. Haast was geen partij voor de goed voorbereide Peng die het Wolga-gambiet waarmee de Dongense op de proppen was gekomen aanvankelijk met rustige middelen bestreed. Maar toen Haast verzuimde haar ontwikkeling te voltooien toen het nog kon, was de Hoofddorpse er als de kippen bij om toe te slaan. Na 28 zetten was de strijd gestreden en kon Haast opgeven.

Had Peng 4. Dc2 tegen de Wolga voorbereid? Volgens Arlette van Weersel was dat bijna onmogelijk omdat Haast nog niet eerder Wolga speelde. Peng dacht er anders over: 'Wolga was zeker een van de mogelijkheden waar ik rekening mee hield', aldus de titelverdedigster. 'Ook altijd even het reportoire van Petra Schuurman (de trainer van Anne Haast) checken als je tegen Anne speelt, zo verklaarde ze haar succes voor een deel.

Lisa Hortensius kwam er tegen Arlette van Weersel niet aan te pas en zakte zo weer naar min één in het klassement. Annemarie Volkers bereikte tegen Martine Middelveld een eindspel met een pion meer dat echter potremise was. Volkers en Middelveld delen met 1 uit 4 de vijfde plaats. 

Verslag Herman Grooten op schaaksite.nl

 

 

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.