Staatssecretaris Fred Teeven verricht Opening NK Schaken

08-06-2011 12:50

HAARLEM - De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, de heer Fred Teeven, zal op 25 juni om 15.00 uur de feestelijke opening verrichten van de Nederlandse Kampioenschappen schaken.

De KNSB en het NK organisatiecomité zijn verheugd over de komst op 25 juni van de heer Teeven naar het sfeervolle Landgoed Huize Bergen in Vught. Toernooidirecteur Jan Stomphorst verwoordt het als volgt: 'Wij kennen de heer Teeven als een fervent schaakliefhebber, die zich in het verleden belangeloos heeft ingezet voor de schaaksport in Nederland, onder andere als voorzitter van het Max Euwe Centrum in Amsterdam. Het is verheugend dat de Staatssecretaris ons zeer sterk bezette NK schaken komt openen. Als schakers kennen wij het belang van een sterke "opening", en Fred Teeven heeft laten zien dat hij het schaken een zeer warm hart toedraagt, nu ook weer door in zijn drukke agenda een plaats voor ons in te ruimen.

Het mbo-vakcollege SintLucas in Boxtel zal van 25 juni tot en met 5 juli het strijdtoneel zijn voor de sterkste schakers en schaaksters van Nederland. De titelverdedigers op de Nederlands Kampioenschappen Schaken Algemeen en Vrouwen zijn Jan Smeets en Zhaoqin Peng. Beiden zullen acte de présence geven in Boxtel, maar zullen stevige concurrentie ondervinden bij het verdedigen van hun NK-titels.

Deelnemersveld NK Algemeen: Jan Smeets, Anish Giri, Ivan Sokolov, Erwin l'Ami, Sipke Ernst, Friso Nijboer, Wouter Spoelman, Daan Brandenburg, Robin Swinkels en Ruud Janssen.

Deelnemersveld NK Vrouwen: Zhaoqin Peng, Anne Haast, Arlette van Weersel, Martine Middelveld, Lisa Hortensius en Annemarie Volkers.

Welke man en vrouw zich Nederlands Kampioen schaken 2011 mogen noemen wordt bekend op 5 juli. Op die dag vindt de laatste ronde en de prijsuitreiking plaats op het SintLucas in Boxtel. Rond 17.00 uur zal burgemeester Van Beers van Boxtel dan de prijzen uitreiken.

SintLucas                    http://www.sintlucas.nl/
  
Landgoed Huize Bergen        http://www.huizebergen.nl
  
Markies Catering             http://www.markiescatering.nl/
  
KNSB                         http://www.schaakbond.nl
Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.