Vijf zeges Peng in eerste helft NK Vrouwen

01-07-2011 09:25

Zhaoqin Peng heeft donderdag ook haar vijfde partij gewonnen tijdens het NK Schaken in Boxtel. Lisa Hortensius bood lang tegenstand maar ging in het eindspel uiteindelijk ten onder aan de slechte positie van haar koning. Anne Haast bleef Peng op een punt volgen omdat zij met wit van Annemarie Volkers won. Martine Middelveld versloeg Arlette van Weersel in een partij met wisselende kansen.

Na afloop van de eerste turnus van de dubbelrondige zeskamp hebben Peng en Haast samen 9 punten gescoord. De andere vier vrouwen moeten het met slechts 6 punten doen. Vrijdag is de zesde ronde die om 12.30 begint vanwege de diploma-uitreiking van Haast later vandaag. Haast is ook jarig, ze is 18 jaar geworden.

Peng zei 's avonds in het hotel dat ze er nog niet is, ondanks haar vijf zeges: 'Er kan altijd nog wat misgaan. Een foutje is zo gemaakt. Donderdag tegen Lisa Hortensius had ik snel kunnen winnen, maar nee, ik maak een foutje. Daarna een nieuwe kans, maar opnieuw een foutje.'

Middelveld was bij het avondeten in een bijzonder goede stemming. Ze had een totaal verloren stelling nog gewonnen omdat Van Weersel een volle toren weggaf in het eindspel. Door de overwinning - haar eerste in het toernooi - klom ze met 2 uit 5 naar de gedeelde derde plaats. 

Volkers had tegen Haast een ongebruikelijke versie van de Svesjnikov voorbereid en kreeg die ook op het bord. Ze stond lang ietsje beter maar belandde uiteindelijk toch in een verloren toreneindspel. 

Dimitri Reinderman over de vijfde ronde

 

 

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.