Nederlandse Schaakkampioenschappen in Amsterdam

29-03-2012 14:30

De Nederlandse Kampioenschappen schaken vinden dit jaar plaats in Amsterdam van 15 tot en met 21 juli.

Nederlandse Schaakkampioenschappen in Amsterdam

Anish Giri en Zhaoqin Peng

De sterkste schakers van Nederland zullen op het Science Park gaan uitmaken wie er gehuldigd gaat worden als Nederlands Kampioen Schaken.

Het is 'logisch' dat de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) haar belangrijkste kampioenschap in de hoofdstad organiseert. Amsterdam kent maar liefst 25 schaakverenigingen waaronder de grootste van Nederland, Caïssa. Bovendien huist het Max Euwe Centrum er op het Max Euweplein. De hoofdstad kent een rijke geschiedenis als het gaat om topschaakevenementen; het NK schaken werd voor het laatst in Amsterdam gehouden in 1996.

Bestuurslid Topschaak van de KNSB, Jan Stomphorst, is zeer te spreken over de speellocatie: 'Het Science Park is in Amsterdam de plek waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samenkomen. Zoveel strategie en rekenkracht op een plek, dat moet wel de perfecte locatie zijn voor Nederlands grootste schaaktalenten.'

Eerder werd al bekend dat van 14 tot en met 22 juli voor de tweede keer een groot open schaaktoernooi plaatsvindt op het Science Park. De Nederlandse Kampioenschappen vormen nu de kers op de taart. Het schaakfestival illustreert daarmee een van de speerpunten van de gemeente Amsterdam op sportgebied: 'de basis voedt de top, omdat die top de basis inspireert'.

Het volledige deelnemersveld wordt in april bekend gemaakt. De verwachting is dat het NK een topbezetting krijgt. De regerend Nederlands Kampioen, Anish Giri, heeft al toegezegd zijn titel in Amsterdam te verdedigen.

Sponsoren:

Science Park Amsterdam


website Open toernooi Science Park
Universiteit van Amsterdam
KNSB
Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.